Reiniging Zonnepanelen

De opbrengst van uw zonnepanelen wilt u natuurlijk de komende jaren optimaal laten renderen. U wilt zeker voorkomen dat de zonnepanelen uw onnodig verlies aan rendement zullen geven door vervuiling. Want wist u dat uit een recent onderzoek is aangetoond, dat wanneer uw zonnepanelen niet worden onderhouden en daardoor vervuilen, het verlies in rendement kan oplopen tot wel 20%*. Verdere ervaringen hebben uitgewezen dan een niet gereinigd zonnepaneel ten opzichte van een gereinigd zonnepaneel jaarlijks een minderopbrengst heeft welke ligt tussen de 3% en 5% in normale omstandigheden. Denkt u maar eens aan uw ramen, wanneer deze door weersomstandigheden vuil worden dan kunt u er naar van loop van tijd ook niet meer goed doorheen kijken en laat u deze schoonmaken.

Dit geldt uiteindelijk ook voor uw zonnepanelen maar dan in relatie tot het beoogde rendement. De opstelling en de locatie van uw zonnepanelen bepaald de uiteindelijke effecten van vuil op het zonnepaneel. Vuil zal de levensduur van zonnepanelen verkorten. * Universiteit van Leuven deed onderzoek. Fijnstof kan rendement tot 20% verminderen

Het zonnepanelen service onderhoudsabonnement.

Tijdig onderhoud is van groot belang. Met voorkeur aan het begin van het ‘zon’-seizoen (maart), een service onderhoudsbeurt te laten doen. In sommige gebieden is een reiniging halverwege het seizoen aan te bevelen. Green-Investments heeft een behandelingsmethode met gebruik van een speciale machine met filters die osmosewater produceert waardoor uw zonnepanelen minder snel vuil vasthouden, er geen krassen op de zonnepanelen kunnen ontstaan en streep loos opdroogt waardoor uw zonnepanelen een optimaal rendement blijven halen. We gebruiken geen agressieve reinigingsmiddelen en derhalve 100% milieuvriendelijk is. Daarom raden wij u aan op u zonne-energie installatie één of twee maal per jaar te (laten) reinigen door een professional. Zodat u zonder zorgen en met een optimaal rendement kunt genieten van uw zonne-energie installatie. Stuur ons een mail voor aanvullende informatie.

Vrijblijvende offerte

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!